Григоренко vs Жуков: у Харкові знову оскаржують перейменування проспекту

Григоренко vs Жуков: у Харкові знову оскаржують перейменування проспекту

Укрінформ
Харківська обласна організація ВО "Свобода" оскаржує у суді рішення сесії Харківської міської ради від 24 лютого про перейменування у Харкові проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Факт отримання скарги кореспонденту Укрінформу підтвердили у канцелярії Харківського окружного адміністративного суду.

"Позов проти міськради отриманий від представника ВО "Свобода", адвоката Андрія Коломійцева. Протягом 5-х днів буде відкрито провадження", - зазначили у канцелярії суду.

Рішення Харківської міськради, додали у канцелярії суду, також оскаржує у своєму позові представник партії "Європейська солідарність".

Як пояснив кореспондентові Укрінформу адвокат Андрій Коломійцев, позов щодо незаконного перейменування проспекту Григоренка на Жукова подано втретє за останній період.

"Вважаємо, що Харківська міська рада своїм рішенням знову порушила закон про декомунізацію", - вважає Коломійцев.

За його словами, кілька судів з цього питання ВО "Свобода" вже виграла: "Переможемо й зараз, бо маршал Жуков - представник кривавого окупаційного комуністичного режиму, від якого постраждали мільйони українців".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого третя сесія восьмого скликання Харківської міської ради більшістю голосів утретє перейменувала проспект Григоренка на проспект маршала Жукова.

Прийняття цього рішення супроводжувалося акцією протесту і сутичками між проукраїнськими активістами і прихильниками ОПЗЖ.

Читайте також: За колабораціонізм можуть ввести кримінальну відповідальність

25 лютого поліцейські почали патрулювати перейменований проспект "з метою забезпечити порядок та уникнути громадських конфліктів".

15 лютого у Харкові Другий апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційну скаргу Харківської міської ради щодо повернення проспекту Григоренка назви проспекту Жукова.

Тим самим, суд залишив без змін рішення суду першої інстанції - ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 18 червня 2020 року, якою рішення міської ради скасовано.

5 вересня 2019 року Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги ряду громадян, у тому числі депутатів Харківської міськради і Харківської обласної ради, та скасував рішення міськради від 19 червня 2019 року про повернення проспекту назви Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-