Де найбільше хворих у COVID-лікарнях - МОЗ оновило список областей

Де найбільше хворих у COVID-лікарнях - МОЗ оновило список областей

Таблиця
Укрінформ
Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській та Чернівецькій областях.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

За визначеного показника рівня госпіталізацї у 60 на 100 тис. населення він становив у Вінницькій області станом на 3 березня 103,4, у Житомирській 79,2, у Закарпатській 90,8, в Івано-Франківській 140,5, у Миколаївській 65,7, у Чернівецькій 93,7.

Згідно з даними МОЗ, найвищий показник завантаженості ліжок з підведеним киснем у Закарпатській області - 65,1% (при визначеному показнику 65%) та Івано-Франківській області - 60,1%.

Читайте також: Уряд виділив майже 1,5 мільярда на виплати медикам, які вакцинують від COVID-19

У Києві показник госпіталізацій становить 52,7 станом на 3 березня, завантаженість ліжок з киснем - 38,6%.

У червоній зоні перебувають три області: Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Кабінет Міністрів ухвалив постанову про запровадження в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Читайте також: На Закарпатті - рекордна кількість інфікованих коронавірусом за добу

Зелений рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення. Він встановлюється одночасно на всій території України, якщо захворюваність на грип та ГРВІ у не менш як 13 регіонах менше 50 відсотків від епідемічного порогу, а коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 – менше 5 відсотків.

Жовтий рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

Помаранчевий – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню, більше 65 відсотків; кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення менше 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення більше 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 більше 20 відсотків; зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

Читайте також: На «червоній» Житомирщині - найбільше випадків COVID-19 від початку пандемії

Червоний рівень епідемічної небезпеки встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше зазначених показників. Він визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС з ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення щодо скасування червоного рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-