Програма розбудови регіональних аеропортів стосується 16 міст – Зеленський

Програма розбудови регіональних аеропортів стосується 16 міст – Зеленський

Укрінформ
Програма реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні включає загалом 16 міст.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Програма розбудови регіональних аеропортів, зокрема в Ужгороді, Чернівцях, Полтаві та загалом у 16 містах України”, - зазначив глава держави.

Він нагадав, що нещодавно розпочалася реконструкція міжнародного аеропорту в місті Дніпрі, а також про плани побудувати аеропорт міжнародного значення на Закарпатті - між Ужгородом та Мукачевом.

Читайте також: Зеленський анонсував новий проєкт приміських електричок — City Express

Своєю чергою заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко уточнив, що програма розрахована на кілька років. Цьогоріч планується початок реконструкції злітно-посадкових смуг аеропортів Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу, Житомира та Вінниці, завершення реконструкції аеропортів у Херсоні й Миколаєві.

Як повідомлялося, цього року планують виділити з держбюджету 2,4 млрд грн на розвиток регіональних аеропортів, із них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім того, 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-