Кернеса збираються поховати у Харкові наступного тижня - міськрада

Кернеса збираються поховати у Харкові наступного тижня - міськрада

Укрінформ
Харківського міського голову Геннадія Кернеса, який вночі помер в берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, орієнтовно, поховають у Харкові наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомив в ефірі каналу ZIK.

"Я о 14:00 буду проводити велику нараду з організації похорону в місті Харкові. Можу вам сказати, що похорони, орієнтовно, будуть або в понеділок (21 грудня - ред.), або у вівторок, все залежить від того, як німецька влада все оформить", - сказав Терехов.

За його словами, церемонію проведуть таким чином, щоб всі охочі змогли попрощатися з мером.

Читайте також: Кернес помер

Як повідомляв Укрінформ, вночі 17 грудня Харківський міський голова Геннадій Кернес помер у берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування від коронавірусу та ускладнень, викликаних інфекцією.

11 грудня стало відомо, що стан Кернеса різко погіршився через відмову обох нирок.

8 грудня бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс після розмови з політиком написав у Телеграмі, що той планує повернутися в місто до 30 грудня, оскільки досі проходить лікування після коронавірусу: "Поцікавився, як самопочуття, а він у відповідь запитує: як Харків готується до Нового року?".

7 грудня директор Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сідоренко заявив, що Кернес не встигає приїхати до Харкова на 9 грудня - першу сесію міськради нового скликання.

Читайте також: Обрання мера Харкова може затягнутися на роки - Айвазовська

Під час виборів 25 жовтня Кернес набрав 60,34% голосів виборців та утретє був обраний Харківським міським головою.

Вночі 16 вересня Кернеса приватним літаком транспортували до берлінської клініки "Шаріте" на лікування від коронавірусу та запалення легенів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-