За обвал гуртожитку в Чернігові засудили екскерівника комунального підприємства

За обвал гуртожитку в Чернігові засудили екскерівника комунального підприємства

Фото
Укрінформ
Чернігівський апеляційний суд визнав винним екскерівника КП "Новозаводське" В’ячеслава Ніколенка у службовій недбалості, внаслідок якої у 2016 році обвалився гуртожиток.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прессекретар суду Юлія Хоменко.

"Ніколаєнка засудили до 4 років позбавлення волі без відбуття покарання з іспитовим терміном 2 роки та призначили виплатити по 50 тисяч гривень моральної шкоди кожній з 33-х потерпілих родин. Також суд постановив стягнути з Ніколаєнка на користь держави близько 64 тис. грн процесуальних витрат на залучення експертів", - зазначила речниця.

Як поінформувала пресслужба Чернігівської обласної прокуратури, таким рішенням апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та скасував виправдувальний вирок Новозаводського районного суду Чернігова від 16.08.2019 року.

Читайте також: У Києві горів гуртожиток НАУ, евакуювали 120 осіб

Обґрунтовуючи вимогу визнати Ніколаєнка винним, прокурор наголошував, що, обіймаючи посаду директора, що обслуговує житловий фонд підприємства, маючи реальну можливість запланувати та організувати необхідні ремонтні роботи, посадовець не вжив необхідних заходів і таким чином не попередив обвал гуртожитку.

Зазначається, що вирок набрав законної сили.

Читайте також: Обвал будинку у Дрогобичі: усі сім’ї отримали компенсацію за втрачене житло

Як повідомляло агентство, обвал торцевої стіни гуртожитку по вул. Попудренка, 16 у Чернігові стався у грудні 2016 року. В результаті 25-річна дівчина загинула, сімох жителів госпіталізували з травмами, десятки родин втратили житло. Потерпілих розселили по інших гуртожитках, міськрада оплачує за них комунальні послуги. Аварійну будівлю взяли під арешт, тому вона й досі стоїть у тому жахливому вигляді, який мала у грудні 2016-го - без стіни.

За фактом руйнування гуртожитку було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Збитки, завдані окремим громадянам та територіальній громаді Чернігова, були оцінені у 27 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-