Всі паломники-хасиди залишили

Всі паломники-хасиди залишили "Нові Яриловичі", на кордоні - гори сміття

Фото
Укрінформ
На кордоні з Білоруссю поблизу пункту пропуску «Нові Яриловичі» іноземці-паломники залишили територію, де вони перебували з початку тижня з надією потрапити в Україну.

Як передає Укрінформ, про це голова ДПСУ Сергій Дейнеко зазначив, перебуваючи безпосередньо на пункті пропуску в Чернігівській області, повідомляє пресслужба ДПСУ.

«Поступове зменшення іноземців на цьому напрямку ми почали фіксуватися зранку. Їх кількість поряд з нашим кордоном протягом дня стрімко зменшувалася. Також спостерігалося постійне поступове їх повернення на територію Республіки Білорусь», – розповів керівник прикордонного відомства.

Паломники-хасиди звільнили територію прикордонного поста «Нові Яриловичі» / Фото: ДПСУ

Він зазначив, що іноземні громадяни, які планували потрапити в Україну з метою паломництва на цьому напрямку, почали прибувати до кордону України ще з 14 вересня. Ще одну групу іноземців на кордоні з Білоруссю фіксували навпроти пункту пропуску «Дольськ», що на Волині, однак після роз’яснень щодо обмеження в’їзду – за кілька годин вони повернулися зворотно.

«Ми щоденно доводили іноземцям, що з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції за рішенням уряду в’їзд іноземцям в Україну заборонений. І вони чітко знали про це ще до того, як почали їхати до нас. На жаль, вони не дослухалися до закликів України утриматися цьогоріч від поїздки. Нам прикро, що довірившись незрозумілим обіцянкам, до яких у розмовах апелювали паломники, вони створили собі ілюзію можливості в’їзду в Україну», – цитує Дейнека пресслужба.

На даний момент всі іноземці-паломники полишили територію поряд лінії кордону України.

Як повідомляло агентство, понад 1000 хасидів прибули на білорусько-український кордон 14 вересня і застрягли на нейтральній смузі між білоруським і українським пунктами пропуску. В Україну їх не впускали через заборону в’їзду іноземцям до 28 вересня, що пов’язано із запобіганням поширенню COVID-19. У зв’язку із запровадженням такого обмеження український кордон охороняється в посиленому режимі. З 16 вересня п/п "Нові Яриловичі" рішенням уряду був закритий.

Своє прибуття з Білорусі до лінії українського кордону паломники пояснювали бажанням потрапити до Умані Черкаської області на традиційне святкування юдейського нового року - Рош га-Шана.

Читайте також: Хасиди одягнулись козаками і заспівали Гімн України на кордоні

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масової прощі послідовників його вчення. У 2020 році святкування Рош га-Шана припадає на 18-20 вересня.

Фото: ДПСУ, facebook.com/anton.gerashchenko.7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-