В Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

В Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

Укрінформ
В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки, що створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє преслужба ДСНС.

За даними УкрГідрометцентру, цими вихідними у південній частині, східних, центральних, Сумській, Чернігівській, Київській, Рівненській та Тернопільській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У ДСНС наголошують, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках.

Читайте також: У Кривому Розі горить сміттєзвалище

Зазначається, що зважаючи на відносно спекотну для вересня погоду, а також те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться у своїй активній фазі — загроза виникнення загорянь може зростати,.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-