На Вінниччині ремонтують місцеву дорогу Шпиків-Тульчин

На Вінниччині ремонтують місцеву дорогу Шпиків-Тульчин

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині в межах Національної програми «Велике будівництво» за 79 млн грн ремонтують дорогу місцевого значення Шпиків - Тульчин.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«На Вінниччині триває реалізація Національного проєкту «Велике будівництво», - проходить капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О-02-21-12 Шпиків - Тульчин, протяжністю 7,953 км, дорога Р-36 – поблизу с. Торків Тульчинського району. Вартість договірної ціни в результаті проведення державної закупівлі склала 79 млн грн, кошти у повному обсязі освоєні в поточному році. Фінансування здійснюється за кошти Державного дорожнього фонду», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автомобільна дорога Шпиків-Тульчин входить до переліку перехідних об’єктів з поточного середнього ремонту 2019-2020 років. Загальна її протяжність - 24,38 км, протяжність ремонтної ділянки – 7,953 км. Ця частина дороги проходить через населений пункт Торків та забезпечує доступність населення до соціальних, культурних, освітніх і медичних послуг.

У ході ремонту торік було відремонтовано ділянку завдовжки 4,07 км. Зокрема, відновлено дорожній одяг автомобільної дороги, розширено проїжджу частину та збільшено ширину узбіч. Також облаштовано тротуари, нові посадкові майданчики і тротуари для підходів до них з бортовим каменем та бордюром. Дорога має дві смуги руху, ширина кожної – 3 м.

Читайте також: На Миколаївщині відремонтують майже 200 кілометрів доріг

У 2020 році роботи з поточного середнього ремонту продовжено на ділянці протяжністю 3,9 км. Наразі завершено планування та ремонтне профілювання узбіч, видалено придорожні насадження у смузі відведення автомобільної дороги, влаштовано шари дорожнього одягу та з’їзди.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велике будівництво», що передбачає масштабну розбудову інфраструктури України, стартувала з 1 березня і включає майже 380 об’єктів. Очікується, що в її межах буде відремонтовано 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що передбачено понад 85 млрд грн. Також цього року в Україні мають побудувати чи реконструювати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбати 100 шкільних автобусів.

Нині на Вінниччині в активній фазі будівництва в межах програми перебувають вісім об’єктів, по чотирьох об’єктах проводяться тендерні процедури.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-