Буковину накриває друга хвиля коронавірусу - ОДА

Буковину накриває друга хвиля коронавірусу - ОДА

Укрінформ
Чернівецьку область накриває друга хвиля коронавірусу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька ОДА, передає Укрінформ.

"Буковину накриває друга хвиля поширення COVID-19. Наразі підвищення захворюваності фіксують у всіх районах області, на Кіцманщині ж зареєстровано спалах коронавірусної інфекції", - йдеться у повідомленні.

Обласні чиновники провели онлайн-наради із головними лікарями закладів первинки та керівниками госпітальних баз.

В обласній адміністрації вважають, що найпершим завданням, яке стоїть перед госпітальними базами – це сформувати необхідні запаси ліків та засобів захисту. Наразі на рахунках лікарень є близько 50 мільйонів гривень невикористаних коштів. Ці гроші медичні заклади отримали від Національної служби здоров’я України для лікування хворих на COVID-19.

Читайте також: У Кіцманському районі Буковини закрили кафе й зупинили транспорт

"Є низка лікарень, які за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів. Між тим, пацієнти часто скаржаться, що доводиться купувати препарати за свої гроші. Цю ситуацію слід виправити", – зазначила заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

Що ж до сімейних лікарів, то вони пояснюватимуть пацієнтам важливість вакцинації від грипу, адже таке щеплення – це додатковий захист від сезонних інфекцій, повідомили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 10 серпня лабораторно підтверджено 81 957 випадків COVID-19, з них за добу – 1 008.

У Чернівецькій області зафіксували 6777 випадків інфікування коронавірусом. Із них 5215 пацієнтів одужали, а 228 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-