Паводок на Тернопільщині: евакуйовані повернулися до своїх домівок

Паводок на Тернопільщині: евакуйовані повернулися до своїх домівок

Укрінформ
Ліквідація наслідків червневого паводку у долині Дністра триває в Тернопільській області.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«На Тернопільщині триває ліквідація наслідків паводку. Постраждалі внаслідок червневої стихії жителі області вже повернулися до своїх домівок. Зараз тривають роботи з відкачування води з криниць. Залишилося близько п’яти, всього ж було затоплено 203. Держпродспоживслужба отримала доручення провести лабораторні аналізи питної води на відповідність санітарним нормам», — повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш під час робочої онлайн-наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася сьогодні під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За словами керівника області, органи місцевого самоврядування та служба ДСНС повністю відновили роботу всіх інфраструктурних об’єктів Тернопільщини.

Читайте також: На Прикарпатті п'ять сіл досі відрізані від сполучення

У той же час на відновлення гідроспоруди, що на межі Івано-Франківської області, необхідно 3 млн 580 тис. грн. Також 1 млн 100 тис. грн потрібні на побудову дамби, яка унеможливить підтоплення села Вістря Монастириського району — зазначив Труш.

Як повідомляло агентство, внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру, що виникла у червні на території західних областей України, на Тернопільщині постраждали 24 населені пункти у трьох районах. Підтоплено 150 будівель, постраждали 180 осіб. Збитки сягають 14,3 млн грн.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що всім населеним пунктам, які постраждали від повені та пожежі, обов’язково допоможуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-