Пожежі на Луганщині: триває гасіння осередків біля трьох сіл

Пожежі на Луганщині: триває гасіння осередків біля трьох сіл

Укрінформ
Станом на ранок середи триває гасіння трьох осередків лісових пожеж на Луганщині.   

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"Станом на 07 год. 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове (квартали 136, 15, 16, 17, 20, 24), с. Капітанове (квартали 74, 84, 80, 78) та с. Воронове (квартали 24, 25, 26, 31, 32, 33). Площа пожежі встановлюється", - йдеться у повідомленні.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Внаслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”. Інформація уточнюється.

Читайте також: З вогнем на Луганщині борються майже 450 військових - штаб ООС

Під час гасіння пожежі виявлено тіла 3 загиблих осіб, 9 осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано. По медичну допомогу до лікарні зверталися 42 особи.

До гасіння залучено 1 тис. 125 чоловік та 201 одиниця техніки, з них від ДСНС 638 чоловік особового складу та 140 одиниць техніки, в тому числі 2 літаки Ан-32П.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення та працює оперативна група ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня о 13 год. 21 хв. поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району Луганської області на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, зокрема верхова на 20 га.

Через поривчастий вітер та високу температуру повітря вогонь поширився на с. Смолянинове. Крім того, вогнеборці ліквідують верхову пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва, площа якої становить близько 40 га.

За інформацією представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського, госпіталізовано до місцевої лікарні 24 особи, з них 15 дітей. Чоловік 1962 року народження перебуває у реанімації з термічними опіками (помер вранці 8 липня).

Читайте також: На Луганщині від вогню постраждали 5 тисяч гектарів - голова ОДА

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України попередньо загинули 6 осіб.

На гасіння займань вилетіли два пожежні літаки ДСНС з Краматорська, задіяно понад тисячу рятувальників, поліцейських та нацгвардійців.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу України.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-