У Харкові на площі Свободи відкрили Алею Героїв України

У Харкові на площі Свободи відкрили Алею Героїв України

Фото, відео
Укрінформ
Символічну - у вигляді фотовиставки - Алею Героїв України відкрито біля волонтерського намету "Все для Перемоги", що на площі Свободи в центрі Харкова.

Подію кореспонденту Укрінформу прокоментував ініціатор акції, керівник Харківської організації "Сокіл" Валентин Дебелий.

"День Героїв України започатковано з ініціативи ОУН ще 1941 року. І хоча поки це не державне свято, ми вирішили нагадати харків'янам про земляків - Героїв України різних часів - від січових стрільців до воїнів Армії УНР, УПА, діячів ОУН і воїнів АТО/ ООС", - сказав Дебелий.

У Харкові на площі Свободи відкрили Алею Героїв України//Фото: Валентин Дебелий

Десяток інформаційних стендів, встановлених на площі, розповідають про героїв-земляків. Серед них є стенди, присвячені січовому отаману 17 століття Івану Сірку, ідеологу націоналізму Миколі Міхновському, ім'я якого пов'язують з ініціативою створення українського війська. Поруч - стенди з інформацією про воїнів АТО: 23-річному випускнику істфаку Харківського національного університету імені Каразіна Мирославу Мислі ("Мисливець"), який, будучи офіцером 93-й окремої механізованої бригади, загинув восени 2016 року в бою з окупантами поблизу Кримського Луганської області; 19-річному Святославу Горбенку ("Скельд"), який навчався на факультеті іноземних мов Харківського національного педагогічного університету імені Сковороди, добровольцем пішов на фронт, і 2016 року загинув у бою за Донецький аеропорт, прикриваючи бойового товариша.

Виставкова Алея Героїв України залишиться на площі до пізнього вечора, а потім її розмістять в офісі організації "Сокіл", де експозицію буде відкрито для всіх.

Читайте також: З нагоди Дня Героїв на Луганщині вшанували бійців УНР

Активісти "Сокола", за їхніми словами, планують реалізувати власний проєкт створення скульптурної Алеї Героїв України на меморіальному комплексі захисників України, який буде побудовано біля метро "Захисників України" в Харкові.

Порядок біля виставки забезпечує наряд поліції. Інцидентів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-