Костюми біозахисту з понеділка почнуть розподіляти між регіонами – МОЗ

Костюми біозахисту з понеділка почнуть розподіляти між регіонами – МОЗ

Укрінформ
В Україну вже прибув вантаж із костюмами біологічного захисту для медичних працівників. З понеділка їх почнуть розподіляти між регіонами відповідно до потреб.

Про це під час брифінгу 17 травня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вантаж уже прибув в Україну, починаючи з понеділка почнеться розподіл цих костюмів у наші лікарні, лабораторні центри, саме туди, де їх найбільше потребують", - сказав Степанов.

Він додав, що безпосередньо до лікарень розвозити костюми почнуть з понеділка або вівторка.

За словами міністра, минулого тижня в Україну також прибув вантаж НАК "Нафтогаз України" з обладнанням та захисними костюмами, який був розподілений між 98 лікарнями, що працюють із хворими на COVID-19.

Читайте також: У МОЗ назвали найбільш недофінансовані напрямки медицини

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я доручило ДП “Медичні закупівлі” провести закупівлю 90 тис. костюмів біологічного захисту для медичних працівників. ДП “Медзакупівлі” мало придбати костюми за ціною 245 грн/одиниця в українського виробника «Текстиль-контакт». Втім, за даними народного депутата Олексія Гончаренка, згодом МОЗ внесло зміни до річного плану закупівель і самостійно уклало договір з компанією-дистриб’ютором «Меддвін» на закупівлю 71 374 костюмів вартістю майже 500 грн/одиниця.

Пізніше заступник очільника МОЗ Світлана Шаталова під час засідання комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики заявила, що міністерство зупинило закупівлю захисних медичних костюмів через ДП "Медичні закупівлі України" і змушене було здійснити закупівлю у китайського виробника через власний тендерний комітет, тому що медики могли отримати неякісний захист від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-