Напад на журналіста у Харкові: поліція відкрила справу

Напад на журналіста у Харкові: поліція відкрила справу

Укрінформ
Слідчий Шевченківського райвідділу поліції Харкова відкрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста на проспекті Науки.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"1 травня близько 23:00 до поліції надійшла інформація про те, що на проспекті Науки на 28-річного чоловіка напали невідомі та відібрали рюкзак, в якому лежали ноутбук, телефон та зброя. За вказаною у повідомленні адресою виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели огляд місця, опитали свідків, вилучили записи з камер спостереження. На прилеглій території правоохоронці виявили рюкзак з речами потерпілого.

Зазначається, що потерпілий із забоями тіла та обличчя звернувся по медичну допомогу до лікарні.

Читайте також: Журналіста побили "мажори" після скарги у поліцію на порушення карантину

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1(погроза або насильство щодо журналіста) КК. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Зараз установлюються усі обставини злочину та причетні до нього особи.

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня НСЖУ заявила, що в Харкові побили журналіста Микиту Книша. На одному з паркінгів він розпитував молодь про порушення ними карантинних обмежень. Після знімання сюжету Книш викликав поліцію, аби та зреагувала на порушення.

Читайте також: Напад на журналіста Hromadske: щодо патрульного почали службове розслідування

Патрульні заявили про відсутність підстав для впливу на цих громадян. Після того, як поліція поїхала, журналіста побили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-