На Київщині відновили роботу 13 агроринків

На Київщині відновили роботу 13 агроринків

Укрінформ
На території Київської області розпочали роботу з дотриманням протиепідемічних вимог 13 агропромислових ринків.

Про це повідомляє пресслужба Київської облдержадміністрації.

«Станом на ранок 2 травня року на території області розпочали роботу 13 агропродовольчих ринків: у Васильківському районі – 4, по 1 в Києво-Святошинському, Сквирському, Броварському, Білоцерківському та Миронівському, у м. Гостомель, м. Буча – по одному та два ринки у м. Біла Церква», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальна кількість ринків в області складає 74. Решта ринків відновлять роботу найближчим часом за умови суворого дотримання всіх встановлених протиепідемічних вимог.

Т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін повідомив, що агропродовольчі ринки області зможуть відновити роботу при дотриманні всіх протиепідемічних вимог та письмовій згоді керівників ринків забезпечити дотримання цих вимог.

Читайте також: Центральний ринок Полтави можуть закрити через порушення

«Заборона роботи ринків була тимчасовим вимушеним кроком з метою не допустити погіршення епідеміологічної ситуації. Вони можуть відновити роботу за умови дотримання норм, встановлених головним санітарним лікарем. Представники Держпродспоживслужби контролюватимуть дотримання продовольчим ринком протиепідемічних вимог. У разі допущення порушень накладатимуться штрафи», – підкреслив Володін.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів опублікував постанову від 29 квітня щодо дозволу поновлення роботи ринків за умови дотримання протиепідемічних вимог.

Цією постановою передбачається, що Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів протягом дії карантину має забезпечити проведення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог.

Крім того, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів протягом дії карантину має забезпечити присутність не менш як двох інспекторів на агропродовольчому ринку протягом усього часу його роботи та проведення ними позапланових перевірок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-