Центральний ринок Полтави можуть закрити через порушення

Центральний ринок Полтави можуть закрити через порушення

Укрінформ
1 травня в Полтавській області відкрилися 3 ринки: в Лубнах, Гребінці, Полтаві. Найсуттєвіші порушення зафіксовані на Центральному продовольчому ринку в Полтаві.

Про це заявив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, інформує сайт Полтавської ОДА.

«На Полтавщині 43 ринки, які мають реєстрацію агропродовольчого ринку. Загалом ринків 54. Заяви на відкриття надійшли поки від 3 ринків: у Полтаві, Гребінці, Лубнах. Щодо Центрального ринку в Полтаві – по-перше, він не має відповідної реєстрації. По-друге, сьогодні там зафіксовано багато порушень. Тому ми ухвалюватимемо рішення щодо його закриття, якщо адміністрація не дослухається до зауважень. Тримаємо це питання на контролі», – заявив голова облдержадміністрації.

Співробітники Полтавського відділу поліції склали протокол на адміністрацію Центрального продовольчого ринку за порушення вимог карантину: посадовцям загрожує штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

30 квітня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області рекомендувала райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам дозволити роботу агропродовольчих ринків лише за умов повного дотримання розроблених і затверджених головним державним санітарним лікарем України протиепідемічних вимог.

Читайте також: У Запоріжжі відкрилися два ринки

Зокрема, працівників і відвідувачів впускатимуть на ринок лише в масці чи респіраторі та після проходження температурного скринінгу. На кожному вході на ринок мають бути антисептики, контактні поверхні повинні дезінфікувати кожні три години. На ринку має бути не більше одного покупця на 10 кв. м. Також після робочого дня мають дезінфікувати всю територію ринку, а адміністрація повинна не допускати стихійної торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-