У Запоріжжі відкрилися два ринки

У Запоріжжі відкрилися два ринки

Фото
Укрінформ
У п'ятницю, 1 травня, у Запоріжжі почали працювати перші два продовольчі ринки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Центрального ринку міста.

"О 6:00 ми вже були на робочому місці. На період карантину зробили один вхід і один вихід у ринок. На вході вимірюємо температуру всім покупцям, запускаємо лише тих, хто в масках. До прилавків і товару - особливі вимоги: прибирання кожні три години, захисні екрани", - сказав директор ринку "Центральний" Роман Бєлогуб.

За його словами, організувати роботу ринку в умовах карантину досить важко: вимоги постійно змінюються, кількість контролюючих органів збільшується. "Ми були готові почати працювати ще наприкінці березня. Обладнали робочі місця, розрахували кількість торгуючих, але мерія не дозволила нам відкритися", - зазначає Бєлогуб.

Він закупив маски і антисептики для співробітників адміністрації ринку, завів спеціальні журнали, в яких щодня "відзначатимуться" абсолютно всі, хто працює: ПІБ, температура, час виходу на роботу і підпис.

У Запоріжжі заробили перші два продовольчі ринки / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Усім підприємцям видали спеціальні чек-листи, їх вивісять біля прилавків, у них кожні три години (07:00, 10:00, 13:00) повинна вноситися інформація про проведення прибирання за допомогою спеціального хімічного засобу.

Керівник ринку і самі торговельники називають сьогоднішній день "пробним" або "тестовим" і дуже переживають за те, що контролюючі служби знайдуть порушення і знову їх закриють.

Близько 07:30 на вході у ринок вишикувалася невеличка черга з покупців. Всі були в масках, багато жартували з приводу вимірювання температури, мовляв, "хоч на ринку дізнаємося, яка вона".

Ціни на ринку справді нижчі, ніж у магазинних, та тільки дістатися на них проблематично. Громадський транспорт сьогодні у Запоріжжі працює лише у години пік: з 05:00 до 10:00 і з 15:00 до 20:00.

Читайте також: Степанов: Не можемо скасувати карантин занадто рано, щоб не допустити другої хвилі COVID-19

Раніше Укрінформ повідомляв про те, що у Запоріжжі дозвіл на відновлення торгівлі отримали поки тільки два ринки - Критий і Центральний. Всього в області близько 30 ринків, які внесені до реєстру Держпродспоживслужби. Вони знаходяться на карантині з 17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-