У Дніпрі рятують хвору на COVID-19 жінку, госпіталізовану з проблемною вагітністю

У Дніпрі рятують хвору на COVID-19 жінку, госпіталізовану з проблемною вагітністю

Укрінформ
У Дніпрі рятують інфіковану коронавірусом 24-річну жительку Марганця, яка госпіталізована з проблемною вагітністю і втратила двійнят.

Про це написала у соцмережі Facebook викладач коледжу Тетяна Чуб.

"29 квітня на 7 місяці вагітності, яка протікала без патологій, швидка допомога доставила у пологове відділення м.Марганець П. Валентину Володимирівну, 1996 р.н. Останнім часом із захворювань був лише нежить... При надходженні у лікарню на УЗД показало два мертві плоди, що завмерли чотири доби тому. Лікарі зробили експрес-тест, родичі особистим транспортом відвезли лаборанта в Нікополь у лабораторію, де діагностували COVID-19, підтверджений трьома тестами! Відразу після підтвердження коронавірусу Валю спецбригадою відправили у Дніпро в лікарню ім. Мечникова. Зараз Валюша у дуже важкому стані, лікарі намагаються його стабілізувати", - уточнила Чуб.

За словами родичів, вона перенесла кілька операцій, втратила багато крові. У неї діагностовано пневмонію, інтоксикацію організму. На даний час пацієнтка перебуває на апараті штучної вентиляції легенів.

Перший випадок захворювання на COVID-19 у Марганці підтвердив завідувач відділу лабораторних досліджень Марганецької центральної міської лікарні Федір Старостенко у відеозверненні.

"1 травня у Марганецьку центральну міську лікарню надійшов перший позитивний результат ПЛР-тесту. Хвора на COVID-19 жінка знаходиться в обласній лікарні. Керівники медзакладів міста повідомили містянам про ситуацію і позначили свій алгоритм подальших дій", - підкреслив Старостенко.

Він уточнив, що нежить у пацієнтки почався два тижні тому. Весь цей час вона консультувалася з сімейним лікарем і відвідувала гінеколога.

На даний час лікарі, які контактували з пацієнткою, відправлені на самоізоляцію, як і її чоловік та родичі.

У них взяли аналізи, приватний будинок, в якому проживала сім'я хворої жінки, оброблений дезінфікуючими засобами.

Усі люди, які контактували з ними, перевіряються на предмет інфікування коронавірусом.

Читайте також: У Києві - 52 нові випадки коронавірусу, два гуртожитки закрили на карантин

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 травня в Україні лабораторно підтверджено 10 861 випадок захворювання на COVID-19.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-