У Сумах дозволили відкрити продовольчі ринки

У Сумах дозволили відкрити продовольчі ринки

Укрінформ
У Сумах комісія з ТЕБ і НС рекомендувала виконкому дозволити роботу ринків

Відповідне рішення нею прийняте під час засідання 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рекомендувати міськвиконкому дозволити на території Сум роботу агропродовольчих ринків, які є операторами ринку харчових продуктів, у відповідності до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», за позитивними висновками результатів проведення позапланових перевірок за дотриманням ринками міста протиепідемічних вимог до їхньої діяльності, встановлених головним державним санітарним лікарем України», - йдеться у рішенні.

Мова, зокрема, йде про обов’язкову реєстрацію об’єкту як оператора ринку харчових продуктів; забезпечення температурного скринінгу (працівників ринку, продавців і відвідувачів); перебування на ринку – в одягненій масці (у т.ч. виготовленій самостійно або респіраторі); на кожному вході – диспенсер з антисептиком; кількість покупців – не більше 1 на 10 кв. метрів торговельної площі ринку; дотримання відстані між продавцями – не менш як 3 метри; обладнання робочих місць продавців прозорими захисними екранами (із плівки або пластику); проведення дезінфекції контактних поверхонь (дверних ручок, поручнів на сходах, вимикачів і т.д.) – кожні 3 години; дезінфекцію всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця, – в кінці кожного робочого дня ринку; відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території; постійне інформування відвідувачів ринку про обмеження, яких необхідно дотримуватись.

Читайте також: У Луцьку знайшли альтернативу відкриттю ринків

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 29 квітня, під час зустрічі з керівниками продовольчих ринків обласного центру Сумський міський голова Олександр Лисенко наголосив, що ринки в місті відновлять свою роботу, але за умови беззаперечного дотримання ними зазначених вище протиепідемічних вимог. Він зазначив, що й після відкриття ринків контролюючі органи на постійній основі перевірятимуть дотримання відповідних вимог, а на їх порушників чекають штрафи.

Водночас директор ТОВ «Центральний ринок м. Суми» Расул Галаєв сказав, що для того, аби виконати державні приписи, його підприємству знадобиться певний час.

29 квітня цього року Кабінет міністрів України дозволив роботу продовольчих ринків під час карантину за умови дотримання вимог безпеки для нерозповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19. Основною умовою відкриття таких ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Станом на 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 10 406 випадків захворювання на COVID-19, з них 2663 - у медичних працівників. За добу зареєстровано 540 випадків. Загалом з початку епідемії 1238 осіб одужали, зафіксовано 261 летальних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-