На Київщині відновлюють роботу ринків, але

На Київщині відновлюють роботу ринків, але "карантинні" вимоги жорсткі

Укрінформ
На Київщині зможуть відновити роботу агропродовольчі ринки при дотриманні всіх встановлених протиепідемічних вимог.

Про це на брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, інформує кореспондент Укрінформу.

"На позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення від сьогодні відновити роботу агропродовольчих ринків Київщини за умови жорсткого дотримання норм, встановлених головним санітарним лікарем", - сказав Володін.

За його словами, до ринків встановлені такі вимоги: бути зареєстрованим як оператор ринку харчових продуктів; температурний скринінг працівників ринку, продавців і відвідувачів; перебування на ринку лише у масці; на кожному вході мають бути диспенсер з антисептиком; кількість покупців не більше 1 на 10 м² торгівельної площі ринку; відстань між продавцями – не менше ніж 3 метри та інші.

Читайте також: Інспектори Держспоживслужби почали перевіряти ринки

Він додав, що представники Держпродспоживслужби контролюватимуть дотримання продовольчим ринком протиепідемічних вимог. У разі допущення порушень накладатимуться штрафи.

Рішення щодо врегулювання роботи агропродовольчих ринків в Україні в умовах карантину було прийняте 29 квітня на засіданні уряду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-