На Херсонщині заборонили святкувати травневі у лісі

На Херсонщині заборонили святкувати травневі у лісі

Укрінформ
На Херсонщині ввели обмеження на відвідування лісів на травневі свята.

Про це 30 квітня під час брифінгу розповів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми встановили на травневі свята обмеження… Прийнято рішення щодо заборони відвідування лісів в цей же термін. Це пов’язано не лише з вимогою карантинних норм, але й з п’ятим класом пожежної небезпеки, який, за прогнозами, встановлюється на ці свята», - зазначив Чабан.

За його словами, працюватимуть зелені патрулі спільно з лісовою інспекцією.

Заступник голови ОДА закликав мешканців області відповідально поставитися до такого обмеження, адже працівники ГУ ДСНС в області задіяні також у забезпеченні карантинних заходів. Пожежа в екосистемах виведе з ладу відпрацьований механізм взаємодії щодо забезпечення карантинних заходів, зазначив Чабан.

Як повідомляє офіційний сайт ГУ ДСНС в Херсонській області, станом на 30 квітня з початку 2020 року на території Херсонської області вже зафіксовано 342 пожежі в екосистемах на площі 126 га, з них у лісових масивах - 76 на площі 24, 6 га. Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів і, зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків.

Читайте також: Експерт попереджає про загрозу масових пожеж на Херсонщині

17 квітня 2020 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу».

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Херсонщині до 4 травня ввели додаткові карантинні обмеження у чотирьох населених пунктах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-