На Запоріжжі посилюють карантин — закривають проїзд до моря на травневі

На Запоріжжі посилюють карантин — закривають проїзд до моря на травневі

Укрінформ
У Запорізькій області посилюють протиепідемічні заходи на святкові травневі вихідні: в курортних районах встановлять додаткові КПП та закриють проїзд до прибережної території Азовського моря.

Таке рішення будо прийнято під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, повідомляє пресслужба ЗОДА.

«Головам Бердянської, Приморської, Приазовської, Якимівської райдержадміністрацій, Бердянському міському голові, міським, сільським та селищним головам об'єднаних територіальних громад Запорізької області, які мають прибережну територію Азовського моря, спільно з територіальними відділами ГУ НП в Запорізькій області у періоди 01-03 травня та 09-11 травня необхідно: з 08.00 30 квітня до 08.00 04 травня та з 08.00 08 травня до 23.59 11 травня організувати функціонування додаткових контрольно-пропускних постів на автомобільних шляхах, які ведуть до узбережжя Азовського моря, з метою недопущення в’їзду без нагальної потреби громадян з інших районів області та регіонів держави. А саме: автошлях Т-0820 Якимівка-Кирилівка (в'їзд до села Лиманське Якимівського району зі сторони смт Якимівка) та перехрестя вулиць Курортна та Морська м. Приморськ», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, керівництву курортних районів доручено розробити чіткий механізм здійснення проїзду через КПП транспортними засобами, зокрема, передбачивши можливість надання дозволу на проїзд: вантажних автомобілів для перевезення необхідних товарів; транспортних засобів фізичних осіб, які зареєстровані, проживають або мають у власності об’єкти нерухомості на території визначених районів; транспортних засобів фізичних осіб, які працюють на стратегічних об’єктах; особам з інвалідністю, похилого віку та іншим соціально незахищеним верствам населення у разі гострої потреби; хворим та при форс-мажорних обставинах.

Читайте також: Карантин у Каховці можуть посилити – Херсонська ОДА

Регіональна комісія також рекомендує громадянам без нагальної потреби не виходити на вулицю. Робота громадського транспорту буде заборонена, крім з 05.00 до 10.00 та з 15.00 до 20.00 годин 01-03 травня та 09-11 травня.

Також доручено посилити контроль щодо заборони відвідування населенням парків, скверів, зон відпочинку тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-