У Франківську поліція перевіряє законність ревізій лікарень, де приймають хворих на COVID-19

У Франківську поліція перевіряє законність ревізій лікарень, де приймають хворих на COVID-19

Відео
Укрінформ
В Івано-Франківську поліція проводить перевірку за фактом ревізій лікарень, де приймають хворих з підозрою на COVID-19.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, відповідаючи на запитання щодо законності дій людей, які в період епідемії перевіряли лікарні.

«Відомості занесені до Єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. За цим фактом триває перевірка», - повідомили в пресслужбі ГУ НП в Івано-Франківській області.

Водночас, на думку голови Івано-франківської ОДА Віталія Федоріва, такі дії в медзакладах нині є неприпустимими.

«Вважаю неприпустимим висловлювання, що в нас немає коронавірусу. Ми маємо летальні випадки і серед медиків, і серед молодих, і похилого віку людей, і серед людей середнього віку. Всі вони в житті були активними. Так, вони мали супутні хвороби, але саме коронавірус підсилив їх недуги аж до летальності. Тому такі факти не можна заперечувати», - зазначив Федорів, додавши, що саме правоохоронні органи мають дати оцінку таким діям.

Читайте також: На Дніпропетровщині визначили ще одну госпітальну базу - для вагітних

Федорів також закликав усіх журналістів до об’єктивного висвітлення подій, пов’язаних з розповсюдженням COVID-19.

Відомо, що лікарні Івано-Франківська в умовах епідемії 24 квітня перевіряли двоє людей, які представились журналістами. Відео перевірки Івано-Франківської ЦМКЛ виклали у Facebook, де повідомили про те, що в палатах цього закладу «дуже тихо і хворих на коридорах немає» та закликали людей у карантинний період до флешмобу «Зніми свою лікарню».

27 квітня до львівської міської клінічної лікарні швидкої допомоги госпіталізували представника інформагентства «STOP корупції», який перевіряв підготовку лікарень до роботи в умовах пандемії COVID-19. Представнику «STOP корупції» провели експрес-тест на коронавірус, який показав негативний результат. Проте лікарі встановили, що 24 квітня він відвідував лікарні в Івано-Франківську, де перебувають на лікуванні пацієнти з коронавірусом.

На думку юристів, порушення журналістами під час відвідування лікарні встановлених карантинними заходами правил та обмежень може тягнути за собою відповідальність для винних осіб, незалежно від наявності статусу журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-