Під Чорнобилем ліквідували ще один осередок вогню

Під Чорнобилем ліквідували ще один осередок вогню

Укрінформ
У Зоні відчуження рятувальники продовжують боротися з вогнем, з чотирьох осередків вогню ліквідували один, а на Житомирщині усі пожежі локалізували. 

Про це заявив заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький на онлайн брифінгу 22 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На цей час усі осередки пожеж на території трьох лісництв на півночі Житомирщини локалізовано. Осередків відкритого вогню немає, проводяться заходи щодо їх остаточної ліквідації. Щодо пожеж у Чорнобильській зоні відчуження: з чотирьох осередків вогню один ліквідовано, на трьох проводиться локалізація, спостерігається задимлення, але воно значно менше порівняно з попередніми днями", — поінформував Білошицький. 

Посадовець додав, що до гасіння пожеж у Житомирській області залучено 1030 чоловік та близько 180 одиниць техніки від ДСНС, ДержлісагентстваНацполіції та місцевих органів влади. У Чорнобильській зоні працює 1020 чоловік та 280 одиниць техніки. 

Він уточнив, що для гасіння верхових пожеж та проведення розвідки щодня застосовується авіація, вона працює майже увесь світловий час, близько 13 годин на день: 3 літаки та 3 пожежних вертольоти. 

Читайте також: На Житомирщині локалізували усі осередки вогню — ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, у Чорнобильській зоні триває ліквідація пожежі, яка почалася ще 4 квітня. Збитки попередньо оцінюються у десятки мільйонів гривень. Представники ДСНС неодноразово наголошували, що загрози для критично важливих об'єктів Зони відчуження немає. 

На території Житомирської області пожежі гасять із 16 квітня. Вони охопили територію понад 4 тис. гектарів. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом знищення вогнем лісових масивів на території Овруцького району (ч. 1 ст. 245 КК України). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-