На Сумщині пояснили, чому вчасно не подали дані по COVID-19

На Сумщині пояснили, чому вчасно не подали дані по COVID-19

Укрінформ
У Сумській області результати досліджень на COVID-19 на Великдень, 19 квітня, отримали із запізненням, тому їх вчасно не подали до Києва.

Про це сказав в.о. директора Сумського обласного лабцентру Володимир Збаражський, коментуючи заяву міністра охорони здоров’я Максима Степанова про те, що сім областей не подали інформацію щодо тестування на коронавірус за минулу добу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Великдень в лабораторії опрацьовували близько 80 зразків. Результати досліджень отримали тільки о 23.00, а звітність подається станом на 22.00», - зазначив Збаражський.

За його словами, нових випадків COVID-19 в області за минулу добу не підтверджено.

Читайте також: Наслідки порушення карантину на Вербну неділю побачимо цього тижня - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, під час брифінгу у понеділок, 20 квітня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що сім областей, зокрема Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька, не подали жодної інформації щодо тестування українців на коронавірус за минулу добу.

Станом на ранок 20 квітня на Сумщині зареєстровано 83 офіційно підтверджених випадки захворювання на коронавірусну інфекцію – стільки ж, скільки було напередодні, з них 4 летальних (по два у Конотопському та Кролевецькому районах). Десятеро людей вилікувалося, найбільше – п’ятеро – одужало у Сумах. За добу надійшло 3 нових повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку пандемії на Сумщині зареєстровано 315 таких підозр.

Загалом в Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 261 новий випадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-