У Львові раптово помер капелан ПЦУ

У Львові раптово помер капелан ПЦУ

Укрінформ
У Львові 10 квітня ввечері раптово помер священник Княжого храму св. Миколая у Львові (ПЦУ),  капелан протоієрей Андрій Дуда.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Відомо, що 43-річний Андрій Дуда вранці 10 квітня відслужив Божественну літургію, причащав прихожан, а наприкінці дня раптово помер. За даними пресслужби Львівської міськради, Андрій Дуда помер через інсульт.

«Це надзвичайно важка втрата для усіх нас. Її зараз важко збагнути. Отець десятки разів їздив на передову, там де зараз вирує війна, займався на Донбасі просвітницьким та милосердницьким служінням, горів любов‘ю до України. Вічна тобі, отче Андрію, пам‘ять та блаженний спокій!», – написав на своїй сторінці Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк).

У повідомленні храму зазначається, що у 2015 році, коли брат Андрія Дуди пішов служити добровольцем, священник зголосився до Синодального управління з ініціативою нести духовну службу на фронті. Він був капеланом у 80 бригаді десантно-штурмових військ та отримав нагороду – орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Читайте також: Готелі для лікарів та медичне капеланство: українські церкви і пандемія

«Отець Андрій для кожного з нас був дуже особливою людиною. Готовий завжди допомогти чи тут, у Львові, чи там, на передовій разом із хлопцями. Наша громада втратила дуже дорогого нам військового капелана. Сумуємо, співчуваємо», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

У 2016 році отець Андрій був нагороджений Орденом святого Юрія за молитовність і щиру місіонерську працю, відданість своїй пастві, духовну опіку над рідною землею, любов до свого народу та з нагоди Дня міста Львова.

Православна церква Святого Миколая є найдавнішою спорудою Львова, це зразок давньоукраїнської архітектури XIII століття. Вважається, що цей храм був надвірною церквою галицько-волинських князів та їх родинною усипальницею.

Фото: Олена Ляхович/galinfo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-