На Миколаївщині зафіксували перші два випадки коронавірусу

На Миколаївщині зафіксували перші два випадки коронавірусу

Укрінформ
У Миколаїівській області зафіксували перші два випадки коронавірусу COVID 19, у людей, які повернулися з Польщі.

Про це заявив на брифінгу в суботу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прийшла оперативна інформація - у нас уже немає жодної області, в якій не зафіксовано випадки коронавірусної хвороби. Сьогодні перші два випадки коронавірусної хвороби зафіксовано у Миколаївській області. Це у Вознесенському районі", - сказав Ляшко

Він додав, що коронавірус на Миколаївщині зафіксовано у людей, які повернулися з Польщі.

Ляшко зауважив, що ці два випадки не увійшли у статистику за попередню добу.

Читайте також: В Україні підтвердили 2511 випадків коронавірусу, 73 - летальні

"Миколаївська область, на жаль, увійшла в число тих областей, які мають випадки коронавірусної хвороби. Тому не рекомендую їхати святкувати Паску (Великдень) в Миколаївську область - всім рекомендую залишатися вдома і святкувати онлайн", - сказав Ляшко.

Заступник міністра охорони здоров'я також закликав українців святкувати під час карантину усі свята у вузькому колі, зменшити соціальні контакти.

Як повідомлялося раніше, Президент Володимир Зеленський доручив негайно з'ясувати ситуацію з коронавірусом у Миколаївській області та пришвидшити забезпечення засобами захисту неопорних лікарень.

Читайте також: Ляшко: Кількість випадків коронавірусу в Україні - в межах наших розрахунків

10 квітня Ляшко повідомляв, що команда Міністерства охорони здоров’я провела перевірку досліджень на коронавірус у хворих з пневмонією, які проводяться в Миколаївській обласній лабораторії, оскільки це єдиний в Україні регіон, де не виявлено жодного випадку зараження на коронавірус.

Як повідомлялося, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 11 квітня в Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів) перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-