На Сумщині за добу кількість хворих на коронавірус збільшилася на 7 осіб

На Сумщині за добу кількість хворих на коронавірус збільшилася на 7 осіб

Укрінформ
За минулу добу кількість хворих на коронавірус у Сумській області збільшилася на 7 осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру Володимир Збаражський.

«Станом на ранок 2 квітня у Сумській області зареєстровано 26 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Це на 7 більше, ніж було напередодні. З них 2 – летальні», - зазначив Збаражський.

За його інформацією, 5 нових випадків виявлено у Кролевецькому районі і 2 – у Шосткинському.

Наразі у Сумській області найбільше випадків захворювання – 9 – підтверджено у Конотопському районі. 8 таких виявлено у Кролевецькому районі. 5 хворих у Охтирці, 3 - у Сумах, 2 – у Шосткинському районі.

Як повідомляв Укрінформ, перший випадок захворювання на COVID-19 було зафіксовано у Конотопському районі 23 березня, коли до місцевої ЦРЛ потрапила 76-річна жителька села Козацьке До цього вона хворіла шість днів. Хвору помістили до реанімаційного відділення лікарні, під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів, однак 25 березня вона померла. Після її смерті було виявлено, що жінка заразила вірусом онука, сина і доньку, загалом же вона, вже хвора, мала близько 70 контактів.

Читайте також: На Сумщині визначили 22 місця обсервації для людей, які відвідували країни з коронавірусом

Згодом, 31 березня, від коронавірусу у віці 59 років померла ще одна жінка з цього села, яка лежала в одній палаті з першою жертвою хвороби.

З метою протидії поширенню хвороби 1 квітня на в’їздах до села Козацьке, де вже виявлено 8 хворих на коронавірус, встановили два контрольно-пропускних пункти.

На сьогодні в Україні зареєстровано 804 хворих на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-