У Почаївській лаврі не бачили паломників з ознаками коронавірусу

У Почаївській лаврі не бачили паломників з ознаками коронавірусу

Укрінформ
Правоохоронці перевіряють інформацію про те, що вісім громадян Молдови, у яких було виявлено коронавірус, перед тим відвідували Почаївську лавру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Працівники поліції після появи у ЗМІ інформації про нібито заражених у Почаєві молдаван, зустрілися із настоятелем святої обителі та іншими служителями лаври. За їхнім твердженням, останнім часом на території монастиря не було зафіксовано жодної автобусної екскурсії. Приїжджали тільки окремі паломники на легкових автомобілях. І жодних осіб із характерними ознаками на вірусні інфекції ніхто не бачив», - повідомили кореспонденту агентства у відділ комунікації обласної поліції.

Також, за словами правоохоронців, на території Почаївської лаври працює медичний кабінет, відповідальні працівники постійно дезінфікують приміщення монастиря та храмів на території лаври.

За інформацією настоятеля лаври, на період оголошеної на Тернопільщині надзвичайної ситуації, усі екскурсії до лаврських приміщень призупинені.

Правоохоронці також зазначають, що за словами опитаних місцевих медиків, ані мешканці міста, ані особи, які відвідували Почаївський монастир, зі скаргами на ГРВІ чи інші вірусні захворювання до них не зверталися.

Читайте також: У вісьмох молдавських паломників виявили коронавірус після поїздки в Україну

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Молдови Іон Кіку заявив, що у восьми членів групи молдавських паломників, які відвідали Почаївський монастир в Україні, після повернення додому виявили Covid-19. За його словами, заразитися могли усі, хто їхав в одному автобусі із цими паломниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-