Підозра на коронавірус: на Херсонщині бригаду медиків відправили на карантин

Підозра на коронавірус: на Херсонщині бригаду медиків відправили на карантин

Укрінформ
У Херсоні «швидка» без засобів підвищеного захисту прибула на виклик через високу температуру у членів однієї родини, які не повідомили диспетчеру, що повернулися з-за кордону. Тож медикам доведеться провести у карантині 14 днів.

Про це у Facebook повідомив директор департаменту здоров’я Херсонської ОДА, депутат облради Віктор Короленко.

«Вчора до екстреної швидкої допомоги надійшов виклик із скаргами на високу температуру у членів родини, що проживає в Херсоні. Громадяни приховали інформацію від диспетчера, щодо свого нещодавнього перебування за кордоном. Тож на виклик «швидка» виїхала без засобів підвищеного захисту... Результат: бригада «швидкої» перебуватиме на карантині 14 днів! Закликаю до відповідальності за інформацію, що надаєте, інакше нікому буде виїжджати на виклики! Усі бригади «швидкої» опиняться на карантині», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В ОРДЛО з підозрою на пневмонію - 91 особа, а тестів на коронавірус немає - Денісова

Директор департаменту просить жителів області бути чесними та правдиво відповідати на питання операторів екстреної швидкої допомоги під час спілкування.

Він також нагадав, що діє Закон про протидію поширенню коронавірусної інфекції в Україні, який передбачає суворе покарання за порушення режиму карантину та за недотримання санітарних норм.

Як повідомляв Укрінформ, в області було закуплено захисні костюми на всі 86 бригад швидкої допомоги, проте це лише по три комплекти на одну бригаду. 18 березня Херсонська міська рада виділила на заходи для боротьби з коронавірусом 10 млн гривень, а обласна рада - 22 млн гривень, зокрема й на засоби захисту для медиків. Також Херсонщина отримала 225 тисяч захисних масок з держрезерву, які передадуть виключно на потреби медиків. В області пропонують в умовах карантину довозити медиків на роботу шкільними автобусами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-