Словаччина і Румунія обмежили в'їзд на свою територію

Словаччина і Румунія обмежили в'їзд на свою територію

Укрінформ
Словацька Республіка та Румунія запровадили обмеження з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"За інформацією від словацької сторони з 08.00 13 березня 2020 року на в’їзд до Словаччини пропускатимуться лише особи, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Республіки, на виїзд зі Словаччини – без обмежень. Водіїв вантажних автомобілів обмеження не стосується. Додаткові режимні заходи запроваджує і Румунія", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через консультаційний пункт "Порубне" від румунських прикордонників ДПСУ отримала інформацію про умовне розділення територій країн Європи на зони ризику. Утім, відповідно до отриманої інформації на даний час Україна до зон ризику не входить.

Як пояснили ДПСУ, якщо людина в'їжджає до Румунії із зони ризику, її направляють до представників МОЗ для проведення перевірочних заходів у карантинній зоні протягом 7 днів. Якщо особа відмовиться від перевірки, її не пропустять у країну, і вона муситиме повернутися у зворотному напрямку.

Читайте також: У Словаччині через коронавірус закривають летовища, школи та бари

За даними Держприкордонслужби, від 25 лютого українські прикордонники перевірили вже понад 1,76 млн громадян. В результаті виявлено 40 осіб з підвищеною температурою, 18 з них ізольовано для проведення медико-санітарних заходів.

За даними онлайн-карти поширення Covid-19 від Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 13 березня у світі коронавірусом заразилося 128 343 людини, загинуло 4720, одужало 68 324 особи.

В Україні підтверджено три випадки коронавірусу: два у Чернівецькій області і один у Житомирській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-