На Вінниччині затримали депутата, який вимагав у підприємця $100 тисяч

На Вінниччині затримали депутата, який вимагав у підприємця $100 тисяч

Фото
Укрінформ
Депутат однієї з міськрад Вінниччини обіцяв підприємцю за 100 тисяч доларів "вирішити" земельне питання.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Прокуратурою Вінницької області спільно із Національною поліцією викрито депутата однієї з міських рад Вінницької області, який, за даними слідства, ймовірно заручившись підтримкою міського голови та ще трьох пособників, двоє з яких нібито є "впливовими в кримінальному світі особами", обіцяв підприємцю забезпечити голосування депутатами міськради за рішення щодо надання у користування 10 га землі для здійснення підприємницької діяльності. Крім того, згадані особи нібито гарантували безумовне підписання міським головою прийнятого рішення та відповідного договору за неправомірну вигоду у сумі 100 тис. дол. США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказаних осіб затримали при спробі одержання частини грошових коштів у сумі $20 тис.

За місцями проживання та роботи фігурантів проведено обшуки, у результаті яких вилучено гроші, отримані як хабар, а також інші кошти та зброю.

Вирішується питання про оголошення підозри та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: В Одесі затримали на хабарі чиновника управління Держпраці

Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-