У Харкові відкрили

У Харкові відкрили "Козацький хрест", присвячений загиблим на Донбасі

Фото
Укрінформ
У Харкові на території Харківського національного педагогічного університету ім.Сковороди відкрито пам’ятний знак "Козацький хрест", присвячений 5-м загиблим учасникам АТО/ООС вихованцям цього вишу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Цей пам’ятний знак у формі хреста - стародавньої емблеми українського козацтва - на сьогоднішній день символізує звитягу сучасних українських воїнів. Він встановлений за ініціативи студентської громади університету, у якому діє єдиний серед вишів країни навчально-виховний козацький центр ім. Сковороди. Таким чином ми шануємо пам’ять 5-х загиблих захисників України: студентів та викладачів вишу Миколи Акінцева, Андрія Ваховського, Святослава Горбенка, Андрія Маслова та Юрія Литвиненка. Вони бажали отримати мирні професії вчителів історії, іноземної мови, фізичної культури, але в тяжкий для країни час добровільно стали на її захист у якості воїнів АТО/ООС. Ми увічнюємо у цьому хресті не лише пам'ять наших університетських героїв. Ми вшановуємо пам'ять усіх захисників України, які поклали свої життя у боротьбі за мир та свободу, а також шануємо тих, хто нині виборює незалежність України на сході нашої держави", - зазначив на відкритті ректор університету ім. Сковороди, академік Національної академії педагогічних наук України Іван Прокопенко.

У Харкові відкрили пам`ятник студентам, загиблим на Донбасі / Фото: В'ячеслав Мадієвській. Укрінформ

За його словами, проєкт пам’ятного знаку розробили студенти університету, вони ж зібрали 140 тис. грн на створення гранітного хреста заввишки 2 метри з іменами героїв.

Читайте також: В Україні зняли фільм про художника-волонтера, що збирає історії про доброту на війні

Участь у церемонії, яка розпочалася хоровим виконанням Гімну України під гаслами "Слава Україні - Героям слава!" та хвилиною мовчання за загиблими, взяли рідні та друзі загиблих, представники влади, ветерани АТО, волонтери, активісти "Пласту", серед яких донька загиблого Юрія Литвиненка Леся, студенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-