У найбільшій громаді України з'явився мобільний ЦНАП

У найбільшій громаді України з'явився мобільний ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
В Олевській міській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) на Житомирщині почав працювати мобільний центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це у Facebook повідомив заступник Олевського міського голови Олександр Ніколайчук.

«За підтримки Програми «ULEAD з Європою» жителі Олевської об’єднаної територіальної громади отримали мобільний ЦНАП. Завдяки мобільному офісу жителі 53 населених пунктів громади отримають доступ до якісних адміністративних послуг безпосередньо в селі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Вінниччині запрацював перший мобільний ЦНАП

За словами голови Олевської ОТГ Олега Омельчука, ЦНАП надаватиме послуги у населених пунктах громади за визначеним графіком.

Як повідомляє пресслужба Програми «ULEAD з Європою», Олевська міська громада Житомирської області є найбільшою за площею в Україні – 2010,9 км². Завдяки партнерству громади з Програмою «ЦНАП на колесах» буде працювати щоденно та обслуговувати майже 35 000 мешканців.

Мобільний ЦНАП Олевської ОТГ надаватиме 59 послуг та ще 100 через стаціонарний ЦНАП. Затверджено 10 маршрутів мобільного ЦНАПу. Громада придбала обладнання для мобільного центру та облаштувала гараж.

Олевська громада була однією з перших в Україні, де встановили програмний комплекс «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». У межах  Програми, громада також стала учасником апробації рекомендацій ґендерного посібника «U-LEAD з Європою», під час якої експерти спільно зі співробітниками ЦНАПу обрали найбільш корисні та цікаві рекомендації для їхнього центру та випробували їх на практиці. Всі співробітники ЦНАПу, пройшли курс навчання з підвищення кваліфікації, розроблений українськими та шведськими експертами.

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Житомирській області до кінця 2019 року будуть працювати десять належних центрів надання адміністративних послуг.

Фото, відео: facebook.com/nikolaiychuk та Програми «U-LEAD з Європою» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-