На Запоріжжі “чорні археологи” пограбували курган

На Запоріжжі “чорні археологи” пограбували курган

Фото
Укрінформ
У селі Григорівка на Запоріжжі "чорні археологи", яких охороняли озброєні люди, пограбували кочівницьке поховання.

Про це голова Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА Валерій Мороко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«До нашого Центру захисту культурної спадщини звернулися краєзнавці, які повідомили про активний грабунок курганного могильника біля с. Григорівка Новоолександрівської ОТГ. Виїхавши на місце, ми побачили жахливу картину. Один з 10 курганів розграбовано вщент… За свідченнями свідків, грабіж носив промисловий характер. На кургані «працювала» велика група людей, під наглядом озброєних невідомих осіб. Такого у нас ще не було», - повідомив Мороко.

На Запоріжжі “чорні археологи” пограбували курган/Фото: Мороко Влад, Фейсбук

За його словами, «чорні археологи» винесли скіфську катакомбу і впускне ямне поховання. З огляду на фрагменти кераміки доби середньовіччя, було пограбоване кочівницьке поховання.

«З огляду на зухвалість дій Депкультури ініціює із сьогоднішнього дня повну інвентаризацію існуючих курганів в області, долучаючи до цього як представників місцевого самоврядування, так і правоохоронних органів», - заявив Мороко.

Читайте також: Наруга над пам’ятником Шолом-Алейхему грає на руку “третій стороні” — Всеукраїнська рада церков

Він також додав, що «чорні археологи» намагалися пошкодити авто, на якому фахівці департаменту виїхали на місце. Були викликані працівники поліції, які все зафіксували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-