Штормові хвилі “чистять” місце аварії танкера “Делфі” - екологи

Штормові хвилі “чистять” місце аварії танкера “Делфі” - екологи

Укрінформ
Протягом доби більш як у 8 разів знизився вміст нафтопродуктів у морській воді поблизу міського пляжу Одеси, де 22 листопада викинуло штормовими хвилями на мілину аварійний танкер "Делфі" з пропискою у молдавському порту Джурджулешти.

Про це в понеділок повідомила журналістам виконувач обов'язків директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради Валентина Дацюк.

"Штормові хвилі на морі розносять і понижують концентрацію нафтопродуктів довкола напівзатопленого судна “Делфі”. Якщо раніше їх вміст у морській воді перевищував гранично допустиму норму як мінімум в 157 разів, то станом на 25 листопада - лише в 19 разів. Водночас штормова погода ускладнює установку бонових загороджень довкола аварійного танкера", - зазначила Дацюк.

Вона уточнила, що Одеська облдержадміністрація присвоїла події статус надзвичайної події, а не надзвичайної ситуації.

За словами еколога, Одесі дуже пощастило, що танкер був порожнім - у воді не виявлено ознак витікання мазуту, який становить найбільшу небезпеку для моря.

Поки що комунальне підприємство "Узбережжя" не прибирає нечистоти і сміття, викинуті на берег у районі пляжу "Дельфін", оскільки фахівці не визначили обсягу завданих збитків довкіллю з боку судновласника.

Читайте також: Капітана аварійного танкера "Делфі" виписали з одеської лікарні

Як повідомлялося, “Делфі” ліг на мілину 22 листопада в районі міського пляжу. Рятувальники зняли з судна двох членів екіпажу та капітана, попри те, що судновласник заборонив команді залишати борт судна і подавати сигнал SOS, та доставили до лікарні. У неділю капітана виписали, старшому механіку лікарі продовжують надавати необхідну допомогу Ще один член екіпажу відмовився від госпіталізації.

Встановлено, що аварійний танкер, що сів на мілину й став джерелом забруднення нафтопродуктами моря біля узбережжя Одеси, належить власнику компанії "Фактор груп лімітед" Джавадову Шамсаддіну Алі Огли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-