Вибори на Донбасі мають проходити за українськими законами - рух учасників війни

Вибори на Донбасі мають проходити за українськими законами - рух учасників війни

Фото
Укрінформ
Громадська організація “Офіцерський рух учасників війни”, створена бойовими офіцерами, вимагає проведення виборів на деокупованих територіях Донбасу за українськими законами й за цілковитої відсутності іноземних військових.

Про це заявили члени Офіцерського руху на пресконференції в Укрінформі.

“Думки у нас, як і в суспільстві, різні, але в одному ми єдині — нам неважлива “формула Штайнмаєра”, важливо, щоб на виборах була обрана українська влада за українськими законами. І ці вибори не можуть відбуватися під дулами іноземних військ. Це наша єдина позиція. Ми є підтримкою керівництва держави в усіх його патріотичних діях. І будемо піднімати голос, якщо будемо бачити відхід від цих позицій”, - наголосив Олександр Петік, офіцер батальйону “Айдар” 2014-2015 років.

Читайте також: Україна має відновити контроль над кордоном на Донбасі – Євросоюз

Олександр Левицький - начальник розвідки 25-ї ОМПБр “Київська Русь” 2014 - 2015 років, учасник боїв за Дебальцеве, лицар ордена Богдана Хмельницького II та III ступенів — додав: “Ми вважаємо обов’язковим: якщо йдеться про відведення військ, то тільки в бік російського кордону. Вибори мають відбуватися за цілковитого роззброєння, при цілковитому відведенні російських військ з нашої території, під повним контролем кордонів нашими військами”.

В Укрінформі відбулася презентація "Офіцерського руху учасників війни" / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, українські офіцери - учасники бойових дій, які брали участь в АТО/ ООС та війні в Афганістані, презентували ГО “Офіцерський рух учасників війни”.

Читайте також: Вибори на Донбасі мають проводити українські чиновники – Штати в ОБСЄ

Мета організації - сприяння захисту та реалізації прав офіцерів, які брали участь у бойових діях, контроль і координація складових сектора оборони, консультативна допомога в реформуванні ЗСУ, сприяння у поверненні окупованих територій, допомога в реабілітації, зокрема й психологічній, учасників війни, інвалідів війни, підтримка сімей загиблих тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-