Британський фотограф - про українське  метро:

Британський фотограф - про українське метро: "Поєднання пропаганди і футуризму"

Фото
Укрінформ
Британський фотограф Крістофер Хервіг видав фотоальбом "Станції радянського метро", до якого увійшли фото станцій київського й харківського метрополітену.

Про це повідомляє The Guardian.

У перших числах жовтня вийшов друком фотоальбом "Станції радянського метро", над якою працювали британський фотограф Крістофер Хервіг і письменник Оуен Хетерлі.

Вони провели ціле дослідження підземних інтер'єрів у метро 15 міст семи країн колишнього Радянського Союзу. На сторінки книги потрапили станції метро Києва, Харкова, Дніпра і підземні станції швидкісного трамвая у Кривому Розі.

Цікаво, що це не перше дослідження фотографа, присвячене радянській архітектурі. Попередню фотокнигу від присвятив радянським автобусним станціям.

Читайте також: Керівництво Дніпровського метро закупило обладнання часів СРСР

Як повідомляв Укрінформ, у 70-і роки XX століття київські метробудівники спорудили в Одесі найкоротшу підземку, що поєднувала 220-метровим тунелем лише дві станції. Одеський метрополітен, багатокілометрові лінії якого мали поєднати Київський і Суворовский райони міста, планували прокласти під катакомбами ще у 1970-80 роках. Однак генсек КПРС Костянтин Черненко, що візував у 1985 році список будівництва майбутніх метрополітенів просто в кремлівській лікарні, одним розчерком пера поклав край їх сподіванням. Викреслив із списку Одесу й Донецьк, включивши натомість Челябінськ, Ростов і Красноярськ. У підсумку в жодному з цих мегаполісів досі не курсують поїзди метро.

Фото: Christopher Herwig

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-