У Запоріжжі створили штаб спротиву реалізації

У Запоріжжі створили штаб спротиву реалізації "формули Штайнмаєра"

Фото
Укрінформ
У неділю, 6 жовтня, у Запоріжжі на майдані Героїв відбулося віче під гаслом "Ні капітуляції", в якому взяли участь півтисячі осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийшли, аби сказати "ні, капітуляції". "Формула Штайнмаєра" передбачає легітимізацію терористів у Донецькій та Луганській областях, прийняття особливого статусу, проведення виборів на умовах Росії. Ми, ветерани АТО, пройшли війну і не можемо прийняти цей сценарій. Нам потрібно консолідувати сили, тому ми ініціюємо створення запорізького штабу супротиву", - сказав керівник Запорізького обласного осередку Національного корпусу Максим Зайченко.

До штабу вже увійшли "Демократична сокира", "Свобода", "Європейська солідарність", "Національний корпус" та кілька громадських організацій.

Штаб вимагає, аби влада повністю перезавантажила процес перемовин, він напрацює певні вимоги, які будуть передані представникам обласної та міської влади.

Акція "Ні капітуляції" в Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Читайте також: У Херсоні від облради вимагали звернення до Зеленського через "формулу Штайнмаєра"

Як повідомляв Укрінформ, аналогічні акції пройшли сьогодні у багатьох містах України, зокрема у Львові, Вінниці, Дніпрі, Херсоні, Ужгороді, Сумах, Одесі. Найбільш масовим віче було у Києві. За даними поліції, в ньому взяли участь 10 тис. людей. Учасники акцій виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-