Хмельницька облрада виступила проти імплементації

Хмельницька облрада виступила проти імплементації "формули Штайнмаєра"

Укрінформ
Хмельницька обласна рада виступила проти імплементації “формули Штайнмаєра” та надання особливого статусу ОРДЛО і наполягає на тому, що вибори на Донбасі можуть бути проведені лише після повної деокупації українських територій.

Відповідне звернення депутатів було прийнято одноголосно у суботу на позачерговій сесії облради, повідомляє пресслужба Хмельницької ОДА.

"Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану “формулу Штайнмаєра”, за якою, відповідно до Мінських угод, запроваджується особливий статус Донбасу”, – йдеться у зверненні.

Депутати вимагають за жодних умов не допустити надання особливого статусу окупованим територіям ні за так званою “формулою Штайнмаєра”, ні шляхом внесення змін до законодавства України. У своєму зверненні вони наполягають на тому , що "всі, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини", мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності і позбавлені українського громадянства.

"Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, відновлення кордонів замість лінії розмежування, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України", - зазначається у зверненні депутатів.

Читайте також: Кропивницька міськрада: "формула Штайнмаєра" може призвести до втрати державності

Крім цього, вони наголошують на необхідності в разі подальшого загострення ситуації запровадити "реальний воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій", а також розірвати дипломатичні відносини і всі міжнародні договори з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації всіх українських територій.

У зверненні також депутати закликають владу укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.

"Відведення сил і засобів Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України від меж тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях вважаємо неприпустимим”, - наголошується в зверненні.

Рішення ОДА одноголосно підтримали 44 депутати.

У пленарному засіданні позачергової сесії взяли участь керівництво Хмельницької облдержадміністрації, силових структур області, очільники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, раніше депутати Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської облрад, а також Сумської і Кропивницької міськрад виступили проти імплементації "формули Штайнмаєра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-