Катастрофа Ан-12: назвали дві ймовірні причини трагедії

Катастрофа Ан-12: назвали дві ймовірні причини трагедії

Укрінформ
Наразі розглядаються дві причини аварійної посадки літака Ан-12 поблизу львівського аеропорту: повітряне судно могло впасти через помилку пілота або у зв'язку з тим, що закінчилося пальне.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Зараз розглядають дві версії. Перша – це те, що скінчилось пальне, а друга – це помилка пілота, тому що літак виходив не на візуальний захід, а на інструментальний, тому те, що була погана погода (а там насправді був дуже сильний туман під Львовом), воно не впливає, і наразі, на цей момент, всі обставини з’ясовують", - сказав Лавренюк.

Читайте також: Деблоковані члени екіпажу Ан-12 - у тяжкому стані

За його даними, на борту літака було 10 тонн вантажу, але що саме перевозили, він не сказав.

Як повідомляє пресслужба МВС у Twitter, для надання допомоги на місці аварійної посадки літака Ан-12 на Львівщині залучили 50 нацгвардійців.

Як повідомлялося, внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс" поблизу аеропорту "Львів" загинули п'ятеро осіб.

Під час виконання чартерного вантажного рейсу літак Ан-12 з 8 людьми на борту, який летів за маршрутом Віго (Іспанія) - Львів, здійснив аварійну посадку на ґрунт в с. Сокільники поблизу аеродрому.

За фактом аварійної посадки літака Ан-12 поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-