Через катастрофу Ан-12 відкрили кримінальну справу

Через катастрофу Ан-12 відкрили кримінальну справу

Укрінформ
За фактом аварійної посадки літака Ан-12 на Львівщині, у якій загинули 5 людей, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту. 
Винним загрожує до 10 років позбавлення волі, повідомляє пресслужба поліції Львівської області.

"За фактом (аварійної посадки літака Ан-12 - ред.) відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до десяти років", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, попередньо встановлено, що внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 п’ятеро осіб загинули, ще троє з тілесними ушкодженнями доставлені у лікарню. Правоохоронці встановлюють особи загиблих та травмованих, а також обставини події.

На місці події працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Читайте також: Пасажирів Ан-12 задавило вантажем, що був на борту — Садовий

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту «Львів» зник з радару транспортний літак Ан-12. Він здійснив аварійну посадку на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги аеропорту, у с. Сокільники Пустомитівського району.

На борту літака перебувало 8 осіб: 7 членів екіпажу та 1 супроводжуюча особа. П'ятеро людей загинули. Ще трьох деблокували рятувальники і госпіталізували. Зараз іх стан оцінюється як важкий.

Літак перевозив вантаж із Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-