Одесити провели акцію протесту проти

Одесити провели акцію протесту проти "формули Штайнмаєра"

Фото
Укрінформ
Близько 200 одеситів взяли участь в акції протесту під гаслом "Ні капітуляції" на Приморському бульварі Одеси.

Ветерани АТО, представники низки громадських організацій та рухів, депутати рішуче виступили проти намірів провести вибори на території окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей за "планом Штайнмаєра", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас обурюють спроби нав'язати вибори на окупованій частині Донбасу, де перебувають російські війська. Зараз це захоплена ворогом наша територія, яку не контролює українська влада. Лише після виведення військ за державний кордон там можливі вибори. Інакше буде легалізовано такий же проросійський режим, як "ПМР", що два десятиліття існує за підтримки Росії в сусідній Молдові. Такі ж ракові пухлини, як ви знаєте, існують на тілі Грузії та Азербайджану. Тому сьогодні наш конституційний обов'язок сказати: ні - плану Штайнмаєра, ні - капітуляції!" - заявив ветеран АТО Сергій Гуцалюк.

Читайте також: Влада має “розшифрувати” суспільству зміст "формули Штайнмаєра" - віцеспікер

Його підтримав лідер ГО "Ветеранс ХАБ Одеса" Олександр Голопотелюк, який нагадав, що "в боях з російськими окупантами на Донбасі загинули 13 тисяч солдатів та офіцерів... А тепер, коли я чую про спроби нав'язати особливий статус Донбасу, що виглядає федералізацією, постає питання: за що умирали наші люди, вони що загинули даремно?"

Читайте також: Учасники мітингу проти “формули Штайнмаєра” прийшли під Офіс Президента

На мітингу також виступили активістка ГО "Зелений лист" Яна Титаренко, лідери одеських осередків ГО "Сокіл" та "Національний корпус" Георгій Бариленко і Сергій Варламов, які стверджували, що "план Штайнмаєра нагадує Будапештський меморандум, який вигідний усім, крім українського народу".

Одесити тримали плакати з гаслами "Ні - відводу військ!", "За що вмирали наші люди?", "Капітуляція не пройде!", "Формулі Штайнмаєра - ні!", "Сьогодні - Донбас, завтра - Україна" та інші.

Одесити провели акцію протесту проти затвердження "формули Штайнмаєра" / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

На мітингу, в якому взяли участь депутати облради Олександр Остапенко, Юрій Басюк, багато громадських діячів міста, прийнято звернення до влади, яке учасники акції передали в Управління СБУ в області.

Читайте також: У Херсоні акція “Ні капітуляції” зібрала два мітинги

У підписаному лідерами ряду громадських організацій документі містяться, зокрема, такі вимоги: "негайно оприлюднити повний документа, підписаний Кучмою", відставка міністра закордонних справ Пристайка "у разі підписання угоди на умовах Росії" та відкриття "кримінального провадження проти Пристайка і Кучми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-