Акції проти погодження

Акції проти погодження "формули Штайнмаєра" пройшли у Дніпрі й Кривому Розі

Фото
Укрінформ
У Дніпрі близько 300 осіб протестують проти домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську у вівторок, 1 жовтня, і планів керівництва України реалізувати "формулу Штайнмаєра".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі перед облдержадміністрацією зібралися близько 300 осіб. Вони тримали прапори «Свободи», «Демократичної сокири», багато хто взяв на мітинг державний прапор.

Спікер закликав присутніх створити координаційну раду з місцевих політичних сил та громадських організацій.

Водночас у Кривому Розі на акцію «Ні капітуляції», що відбулася поблизу стели із фотографіями загиблих на Донбасі криворіжців, вийшли приблизно 100 містян. Громадський порядок забезпечували співробітники Криворізького відділу поліції, патрульної поліції Кривого Рогу.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Львівська обласна рада на позачерговому засіданні ухвалила заяви про недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають в імплементації так званої формули Штайнмаєра, і про неприпустимість відведення українських військ з лінії розмежування на Донбасі.

Читайте також: Львівська облрада ухвалила дві заяви через "формулу Штайнмаєра"

Також звернення до керівництва держави та органів місцевого самоврядування, яким виступили проти реалізації так званої формули Штайнмаєра, прийняли на сесії депутати Тернопільської обласної ради.

Напередодні Україна погодила у Тристоронній контактній групі (м. Мінськ) імплементацію до українського законодавства так званої формули Штайнмаєра.

Президент Володимир Зеленський пояснив, що «формула Штайнмаєра» передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік заявив, що 7 жовтня буде поновлено розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському на Донбасі.

Читайте також: У Харкові відбулася акція проти погодження "формули Штайнмаєра"

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання «формули Штайнмаєра». Вони вважають, виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Читайте також: "Ні капітуляції": на Майдані знову мітингують проти “формули Штайнмаєра”

Ввечері 1 жовтня у центрі Києва пройшла перша акція проти «формули Штайнмаєра». Наразі триває друга акція.

Фото: 1kr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-