У Харкові відбулася акція проти погодження

У Харкові відбулася акція проти погодження "формули Штайнмаєра"

Фото
Укрінформ
Акція протесту проти погодження "формули Штайнмаєра" відбулась в центрі Харкова на площі Свободи біля намету "Все для перемоги".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На акцію зібралися понад 200 активістів громадських організацій "Національні дружини", "Традиції і порядок", "Спілка ветеранів АТО", партій "Національний корпус" та "Демократична сокира", ВО "Свобода".

Акція "Ні капітуляції" в Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

"Через "формулу Штайнмаєра" в Україні може розпалитися громадянська війна та продовжиться ворожа окупація. Але Конституція України кличе нас на захист кордонів, на протистояння капітулянтам, у які б формули вони ні "вдягались". Вибори на Донбасі пройдуть під дулом російського автомата, а контрибуцію так званим "ЛНР" й "ДНР" будемо сплачувати ми з вами", - заявив один з учасників акції, координатор харківського Євромайдану, заслужений журналіст України Володимир Чистилін.

На акції вимагали, серед іншого, притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто "зрадив Україну, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у військових операціях проти бійців ЗСУ".

Читайте також: Мовчання Кремля щодо "формули Штайнмаєра" викликає підозри – Гербст

Активісти роздавали перехожим надруковану заяву проти капітуляції України та вимагали від Президента Володимира Зеленського, як йдеться у заяві, запровадити "реальний, а не фейковий, як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну блокаду тимчасово окупованих територій - до повної деокупації".

Учасники акції тримали прапори України, а також плакати: "Тільки перемога!", "Ні капітуляції!", "Легалізація окупації?", "Моніка Зелінські, готуйся до Ростова", "Почем нынче Україна?", "Формула Путінмаєра - це брехня".

На площі чергували патрулі поліції. Інцидентів не було.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня група активістів провела акцію протесту проти "формули Штайнмаєра" біля УСБУ в Харківській області.

Читайте також: "Ні капітуляції": на Майдані знову мітингують проти “формули Штайнмаєра”

1 та 2 жовтня у центрі Києва активісти теж протестують проти реалізації "формули Штайнмаєра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-