Тернопільська облрада вважає “формулу Штайнмаєра” початком капітуляції

Тернопільська облрада вважає “формулу Штайнмаєра” початком капітуляції

Звернення
Укрінформ
Депутати Тернопільської облради на сьогоднішній сесії, яка ще триває, прийняли звернення до керівництва держави та органів місцевого самоврядування, яким рішуче заперечили проти реалізації так званої "формули Штайнмаєра".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої «формули Штайнмаєра» розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії. Закликаємо органи місцевого самоврядування Тернопільської області висловлювати свої протести проти початку капітуляції», - йдеться, зокрема, у зверненні до керівництва держави.

Також депутати звернулися до Асоціації міст України з пропозицією провести позачергові сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради України. Та підтвердили готовність Тернопільської обласної ради до такої акції.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Львівська обласна рада на позачерговому засіданні ухвалила заяви про недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають в імплементації так званої "формули Штайнмаєра", і про неприпустимість відведення українських військ з лінії розмежування на Донбасі.

Напередодні Україна погодила у Тристоронній контактній групі (м. Мінськ) імплементацію до українського законодавства так званої "формули Штайнмаєра".

Президент Володимир Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Сході України Мартін Сайдік заявив, що 7 жовтня буде поновлено розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському на Донбасі.

Читайте також: Львівська облрада ухвалила дві заяви через "формулу Штайнмаєра"

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу. Ввечері 1 жовтня у центрі Києва пройшла акція проти "формули Штайнмаєра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-