У прокуратурі Харківщини назвали фейком інформацію про зловживання її нового очільника

У прокуратурі Харківщини назвали фейком інформацію про зловживання її нового очільника

Укрінформ
Розповсюджена в ЗМІ інформація про нібито зловживання з боку нового прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, коли він був на посаді керівника прокуратури Дергачівського району області, не відповідає дійсності.
Про це йдеться у повідомленні на сайті прокуратури Харківської області.

«За поданою в сюжеті інформацією проведене службове розслідування за розпорядженням прокурора області... Фактів протиправної поведінки керівником прокуратури Дергачівського району області не виявлено», - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження, йдеться у повідомленні, за цим фактом не відкривали. В рамках іншої справи у 2015 році її перевіряли, але складу злочину не знайшли, і справу закрили.

Сьогодні, зазначено на сайті, військовий прокурор Віктор Чумак представив Олександра Фільчакова колективу обласної прокуратури. Новий прокурор, у свою чергу, окреслив пріоритетні завдання, серед яких - організація та забезпечення належного реформування органів прокуратури.

Щодо резонансної інформації у ЗМІ про зловживання, то, як стало відомо, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який раніше працював на телеканалі «1+1», згадав у відеоблозі сюжет програми «Гроші» за участю Олександра Фільчакова, призначеного прокурором Харківської області. Автор сюжету стверджував, що Фільчаков, перебуваючи на посаді прокурора Дергачівського району, вимагав гроші у підприємця Дмитра Скрипки. Про це сам підприємець розповів в інтерв'ю програмі. Дубінський писав про матеріал «Грошей» у блозі на «Українській правді» у 2011 році, що "прокурор вимагав від підприємця 150 тис. грн на благодійний фонд прокуратури "Правопорядок" . Той нібито заплатив, але і після цього з нього вимагали ще 200 тис. грн.

Читайте також: Рябошапка призначив прокурора Харківської області

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив з посади прокурора Харківської області Юрія Данильченка, а 30 вересня призначив на його місце Олександра Фільчакова, який дотепер очолював місцеву прокуратуру №2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-