Процес об'єднання громад триватиме, мінімум, до лютого наступного року - Бабак

Процес об'єднання громад триватиме, мінімум, до лютого наступного року - Бабак

Децентралізація
Укрінформ
Процес добровільного об'єднання громад триватиме щонайменше до лютого 2020 року, коли можуть бути схвалені зміни до Конституції щодо нового адміністративно-територіального устрою.

Про це заявила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час конференції в Києві на тему: "Громада для кожного", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процес добровільного об'єднання громад ми не завершуємо, ми його продовжуємо, ніхто нікого не заганяє "з-під палки" в якісь об'єднані громади. Коли цей процес може завершитись? Тоді, коли буде прийнято зміни в Конституцію України, в якій буде відображено новий адмінтерустрій і визначення, що громада є першою адміністративно-територіальною одиницею і що ми будемо переходити до нових виборів на новій адмінтероснові", - сказала Бабак.

Читайте також: Без планування розвитку територій підтримки від держави не буде — Бабак

Вона додала, що процес об'єднання триватиме, мінімум, до лютого наступного року, коли "реалістично можуть відбутись і фактично будуть проголосовані парламентом відповідні зміни до Конституції".

Конференцію «Громада для кожного» організувала Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма співпрацює з Міністерством розвитку громад та територій України заради формування багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-