Без планування розвитку територій підтримки від держави не буде — Бабак

Без планування розвитку територій підтримки від держави не буде — Бабак

Децентралізація
Укрінформ
Політика регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій України повинна ґрунтуватися на підтримці державою громад, які мають всю планувальну документацію, необхідну для сталого розвитку територій.

Держава не фінансуватиме проєкти, які не мають перспективного бачення розвитку громад, заявила міністр розвитку громад та територій Альона Бабак, повідомляє пресслужба міністерства.

"Ми маємо змінити принципи надання підтримки з ДФРР (Державного фонду регіонального розвитку - ред.). Фінансування повинне відбуватися лише за умови дотримання критеріїв доцільності та оптимальності проєктів. Держава буде підтримувати проєкти, насправді значимі для розвитку громад, а не співфінансувати дрібні ремонти", - підкреслила Бабак.

За її словами, щоб отримати фінансування з ДФРР, громади повинні мати генеральні плани населених пунктів, перспективні плани розміщення опорних шкіл, амбулаторій, ЦНАПів, а також проєкти оптимізації схем водо- та теплопостачання, санітарного очищення тощо.

"Без належного планування розвитку територій підтримки з ДФРР не буде. Це позиція, яку ми будемо імплементувати в програмі діяльності уряду, програмі регіонального розвитку та ДФРР. Тому дуже прошу регіони розуміти, що тільки так ми побудуємо сильну державу, інакше будемо постійно латати дірки", - зазначила міністр.

Читайте також: У Києві відкрили фотовиставку “Руйнуючи стереотипи: сильні жінки моєї громади”

Як повідомлялося, створення ДФРР дозволяє започаткувати в Україні фінансування проєктів регіонального розвитку на конкурсній основі та відповідно до регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації.

Державний фонд регіонального розвитку визначено статтею 24-1 Бюджетного кодексу України.

Кошти ДФРР спрямовуються на виконання інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку (у тому числі проєктів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних стратегіях розвитку регіонів.

 Фото: minregion.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-