У Києві відкрили фотовиставку “Руйнуючи стереотипи: сильні жінки моєї громади”

У Києві відкрили фотовиставку “Руйнуючи стереотипи: сильні жінки моєї громади”

Децентралізація
Укрінформ
У Києві, у фойє станції метро “Золоті ворота” відкрили виставку переможців всеукраїнського фотоконкурсу, присвячену подоланню стереотипів стосовно жінок і їх можливостей в українському суспільстві.

Фотоконкурс організований за підтримки Програми U-LEAD з Європою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У кожного з нас є свої переконання та бачення, які визначають чоловіка чи жінку, що повинен робити чоловік, а що жінка. Чи не краще зосередитися на тому, що найкраще визначає кожного з нас, незалежно від статі, як ми долучаємося до створення кращого світу, в якому рівні права і можливості, доступ до будь-яких благ є для всіх, незалежно від того чоловік ви чи жінка”, - сказала на відкритті виставки керівниця відділу секторальних реформ Програми U-LEAD з Європою Аня Фішер.

Вона зазначила, що говорити про роль жінки тим більш важливо, що жінки відіграють велику роль в становленні своїх громад. Оскільки в Україні відбувається децентралізація, і багато повноважень передається на місця, то врахування інтересів жінок, залучення їх до процесів ухвалення рішень на місцях стає дуже важливим.

На виставці представлено кілька десятків світлин, де зображені жінки-мешканки громад, які щодня виконують важливу працю, працюють на виробництвах, охороняють громадський порядок та ліквідують наслідки стихії, обробляють сотні гектарів землі, займаються благоустроєм, громадською діяльністю, спортом тощо.

У Києві відкрилася фотовиставка “Руйнуючи стереотипи: сильні жінки моєї громади” / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Загалом мета фотоконкурсу та виставки - зруйнувати стереотипи про жінку, підкреслити ії досягнення та змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність є одним з фундаментальних принципів прав людини.

Читайте також: У Линовицькій ОТГ за кошти мікрогранту облаштують туристичний об’єкт

Також на відкритті виставки відзначили нагородами переможців. Так, перше місце посіла світлина фотографа Ігоря Протченка “Тендітна ззовні — сильна всередині”. На ній зображено мешканку Зеленопідської громади Дарину, яка попри юний вік вже веде активну громадську діяльність, є переможницею міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Друге місце, за рішенням журі, отримала робота Ігоря Небави “Невловима пташка” про тренерку футбольної команди Аліну, яка є активною учасницею спортивних змагань і призеркою чемпіонатів. На третьому місці - робота фотографа Тетяни Петрушкіної “Жінки до політики”. На світлині зображено громадську активістку з Маріуполя Лідію Муглі.

Всеукраїнський конкурс “Руйнуючи стереотипи: сильні жінки моєї громади” пройшов з 21 травня по 18 червня. Загалом журі отримало понад 700 світлин з усіх регіонів України.

Конкурс організований за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Данією, Естонією Німеччиною, Польщею, та Швецією. Програма співпрацює з Міністерством розвитку громад та територій України у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-